©  AFP

Voetballers in China moeten het twee maanden zonder hun familie doen: “We moeten ze helpen”

Artsen vrezen voor de mentale gezondheid van de voetballers actief in China nu ze bij het verlate begin van de competitie twee maanden hun familie niet kunnen zien. Ze gaan namelijk allemaal in quarantaine om eventuele verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

Bron: BELGA

De clubs zijn verdeeld in twee groepen van acht. Elke groep heeft één hotel toegewezen gekregen en speelt in dezelfde stad achter gesloten deuren. De start van het seizoen staat gepland voor 25 juli, vijf maanden later dan gebruikelijk.

Volgens Chinese media mogen de spelers alleen hun hotel uit om te trainen en wedstrijden te spelen. Autoriteiten hebben tot nu toe weinig bekendgemaakt over de omstandigheden waaronder de betrokkenen moeten functioneren.

 

 ©  AFP

“De spelers zijn enkele maanden volledig van de buitenwereld afgesloten”, zegt een woordvoerder van de voetbalbond. “Dat is heel moeilijk. We hopen dat de faciliteiten in de hotels dusdanig worden aangepast, dat het allemaal te behappen blijft. Al die tijd vrouw en kinderen niet zien, is niet fijn voor de voetballers. We moeten ze helpen daarmee op een juiste wijze om te gaan.”

In China zijn twee ex-Rode Duivels aan de slag, Mousa Dembélé (Guangzhou R&F) en Marouane Fellaini (Shandong Luneng). Die laatste bleek in maart besmet met het nieuwe coronavirus en moest daarom bij zijn terugkeer naar China in quarantaine.

De Chinese basketballers zijn onder vergelijkbare omstandigheden inmiddels alweer enkele weken in competitie. Volgens officiële bronnen zijn bij meerdere tests geen spelers positief bevonden op het virus.