©  Photo News

DISCUSSIE. Wat moet er gebeuren om uit deze politieke impasse te geraken?

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez hoopt de zes partijen die een zogenaamde Arizona-coalitie zouden kunnen vormen (CD&V, MR, Open Vld, N-VA, cdH en sp.a) nog voor het einde van de week rond de tafel te kunnen brengen.

De “drie koningen” - de voorzitters van CD&V, Open Vld en MR die zichzelf een formatieopdracht hebben gegeven - wilden maandag al een vergadering houden met de zes partijen, maar sp.a en cdH hielden de boot af. Op de vergadering zou een inhoudelijke nota worden voorgesteld. “Er zijn spanningen, hoogtes en laagtes zoals in elke menselijke relatie. Het is van fundamenteel belang om rond de tafel te gaan zitten. Ik zal niet ophouden met aan te dringen op zo’n vergadering met iedereen. Ik begrijp niet dat mensen weigeren te vergaderen. Hoe wil je dan vooruitgaan? “, aldus Bouchez.

Wat moet er volgens jou gebeuren om uit deze impasse te geraken? Hoe zie jij het goedkomen? Laat het ons weten via een mailtje naar brieven@gazetvanantwerpen.be. Vergeet zeker je naam en woonplaats niet te vermelden. We bundelen woensdag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Discussie