©  Photo News

Test en quarantaine straks verplicht voor wie terugkeert van reis in risicogebied

De Risk Management Group vindt dat wie op reis is gegaan in een gebied waar opnieuw verstrengde maatregelen gelden, op dezelfde manier bekeken moet worden als een hoogrisicopatiënt. Dat betekent dat een test aanbevolen wordt en ook quarantaine tot de mogelijkheid behoort. Dat heeft minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) maandagavond bekendgemaakt.

Hij wil zelfs nog een stapje verder gaan en die aanbeveling ook verplichten. De Vlaamse regering bekijkt nu met de collega’s uit Brussel en Wallonië hoe de wetgeving aangepast kan worden om van die aanbeveling ook een verplichting te maken.

Welke gebieden als risicovol beschouwd worden en wie getest moet worden, wordt beslist door de FOD Buitenlandse Zaken. Hoe dat praktisch geregeld wordt, is voer voor het Overlegcomité van woensdag.

LEES OOK. Naar waar kan ik veilig reizen en kan ik mijn vakantie nog annuleren?

Bent u momenteel op vakantie in de regio in Catalonië die nu als risicogebied wordt beschouwd? Of was u van plan om naar Barcelona te vertrekken maar denkt u nu aan annuleren? Laat het ons weten via het mailadres hier@reageren.be. Geef zeker uw naam, telefoonnummer en e-mailadres erbij.

 (mvdr)