De brand was snel onder controle, maar in de kelder hing heel veel rook. © rr

Zes mensen naar ziekenhuis nadat kerstspullen in kelder vuur vatten

Mechelen -

Twee volwassenen en vier kinderen van eenzelfde familie zijn maandagnamiddag preventief naar het ziekenhuis gebracht. In de kelder van hun woning op de Oude Antwerpsebaan in Mechelen was er brand uitgebroken.

De brand ging met heel wat rook gepaard. Uiteindelijk bleken er in de kelder voornamelijk wat kerstspullen vuur te hebben gevat, waaronder een plastic kerstboom. “Bij onze aankomst was het meeste vuur al gedoofd door een gebrek aan zuurstof. Eigenlijk hadden we alleen te maken met een smeulbrandje”, zegt brandweerofficier Philippe Claes. “Maar het vuur ging wel met een enorme hitte en vooral heel veel rook gepaard.”

De brandweer verluchtte de kelder grondig, zodat alle rook weg kon. “De bewoners hadden wel wat rook ingeademd en daarom zijn ze voor een controle naar het ziekenhuis overgebracht.” Het ging om een moeder met haar vier kinderen en nog een vrouw.

Medische check-up

Nadat de woning verlucht was, werd het gebouw opnieuw vrijgegeven en konden de bewoners, na hun medische check-up in het ziekenhuis, weer naar huis. Voorlopig is het evenwel nog onduidelijk hoe het vuur precies kon ontstaan.

De politie sloot de Oude Antwerpsebaan tijdens de interventie van de brandweer af. (tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio