De groep kunstenaars die in en rond de kerk van Veerle hun werken opstelden.  ©  Eykmans Jean

60 beelden van 19 kunstenaars sieren kerk van Veerle

Laakdal -

In en rond de Onze Lieve Vrouw-kerk van Veerle-Laakdal zijn tot eind augustus 60 beelden te bewonderen van 19 kunstenaars. Willem Vermandere is vertegenwoordigd met 14 houtsnedes. Met deze tentoonstelling zet de kerkfabriek de deuren van de kerk open voor multiculturele initiatieven en wil men de dorpelingen en ook de jongere generaties weer de weg naar de kerk doen vinden.

Beeldhouwer Jef Van Leeuw is de curator van de tentoonstelling. Samen met een handvol enthousiastelingen bracht Jef een prachtige collectie beelden bij elkaar. “Ik woonde 25 jaar in Veerle, op een boogscheut van de kerk. De kerk waar ik misdienaar was, het kerkhof en het gebied rond de kerk was mijn ‘buitenverblijf’. Met heel veel goesting heb ik met mijn collega’s deze werken samengebracht”, vertelt een enthousiaste Van Leeuw.

De beelden zijn in juli en augustus iedere dag te bewonderen.© Eykmans Jean

De werken zijn zeer divers. Het publiek kan in en rond de kerk werken van acht verschillende technieken bekijken. Met Daniël Vandenheede, Dirk Woestenborghs, Fons Hapers, Jef Van Leeuw, Joanna Lismont, Lutgard De Backer, Nancy Van Immerseel, Nicole Gios en Willy Roothooft is er een flinke Kempische inbreng. Andere kunstenaars van wie er werken te bewonderen zijn, zijn Willem Serneels, Marcel Haccuria, Mag Vermeiren, Luk Luts, Jenny Duerinckx, Ignace Vernieuwe, Maseroli Medardo, Frie Flamend, An Claeys en de Nederlander Cees Meijer. “We zijn verheugd dat we ook 14 houtgravures ter beschikking kregen van Willem Vermandere. Gezien zijn leeftijd verkoos hij niet naar de opening te komen”, aldus Jef Van Leeuw.

De werken in de kerk van Veerle (Veerledorp) zijn in juli en augustus iedere dag van 10 tot 18u te bewonderen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio