De home invasion gebeurde in de Leyndekker in Laakdal. ©  Google Street View

Doorbraak in onderzoek naar home invasion Laakdal: vier mannen aangehouden

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft vandaag vier mannen aangehouden voor een gewelddadige home invasion vorige week in Laakdal. De federale gerechtelijke politie van Antwerpen en de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zorgden zaterdag voor de doorbraak in het onderzoek.

In de nacht van 1 juli werd een 83-jarige man in zijn huis aan Leyndekker in Laakdal midden in de nacht overvallen door enkele mannen. “Het slachtoffer werd verschillende keren zwaar geslagen in het gezicht geslagen, de daders duwden een hoofdkussen op zijn gezicht en knevelden hem met plakband”, zegt het Antwerpse parket.

De woning werd doorzocht en de daders vluchtten met geld en juwelen. De home invasion duurde langer dan een uur. Het slachtoffer kon zelf de hulpdiensten bellen. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis van Diest gebracht.

Het Antweerpse parket vorderde een onderzoeksrechter en de afdeling goederen van de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen voerde het onderzoek. Dit weekend belandde het onderzoek in een stroomversnelling.

Buit teruggevonden

“Dankzij de goede samenwerking met politiezone Geel-Laakdal-Meerhout konden zaterdagavond vier verdachten gearresteerd worden bij twee huiszoekingen in Laakdal”, aldus het parket. “Het gaat om vier mannen van 29, 30, 35 en 57 jaar met de Roemeense nationaliteit. Een groot deel van de buit van de home invasion is zaterdag teruggevonden.”

Na de voorleidingen van vandaag zijn de vier onder aanhoudingsmandaat geplaatst. “Het gerechtelijke onderzoek moet hun precieze aandeel verder duidelijk maken”, stelt het parket. dvd

Nu in het nieuws