©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bekerderby tussen Telenet Giants Antwerp en Giants Two?

Als Giants Two poulewinnaar wordt in een groep met Royal IV en Haantjes Oudenaarde, komt het in een poule van de kwartfinales met ‘grote broer’ Telenet Giants Antwerp. Nog in poule A zit Okapi Aalst en een tweede team uit tweede of derde klasse. Die komt dan weer uit de poule met Waregem, Sprimont en Anderlecht.

De 25-jarige Amerikaanse shooting guard Vic Sanders verlaat na twee seizoenen Telenet Giants Antwerp en speelt de volgende campagne voor het Italiaanse Trento. Belgisch Speler van het Jaar Hans Vanwijn kondigde eerder al zijn transfer naar het Franse Dijon aan.

De Amerikanen Dave Dudzinski en Stephaun Branch, de Senegalees Ibrahim Fall-Faye en de Belgen Roby Rogiers, Vrenz Bleijenbergh, Dennis Donkor, Niels De Ridder en Vincent Kesteloot zijn de blijvers.

De Amerikaan Kenneth Speedy Smith, die overkomt van Spirou Charleroi, en het jong talent Niels Van Den Eynde (19, 1m83 , die vorig seizoen al meetrainde met de Giants, zijn de eerste nieuwkomers. Ook young gun Thijs De Ridder (17, 2m03 wordt opgenomen in de selectie van Telenet Giants Antwerp.

De Antwerpse club wil deze maand ook de nieuwe center voorstellen. Vrijdag 10 juli is er tevens de loting van de EuroCup en kent het team van coach Christophe Beghin de vijf opponenten van de eerste ronde. De EuroMillions League gaat op 2 oktober van start. Bekerwinnaar Giants opent in de Dôme en versus Spirou Charleroi.

Patrick Ceulemans

Meer basketbal