© ATV

Man (45) overleden na steekpartij in Antwerpen-Noord, verdachte (44) opgepakt

Een 45-jarige man is zondagnacht overleden na een steekpartij in de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord. Het slachtoffer had het aan de stok gekregen met een groepje mannen. In de loop van maandag werd een verdachte (44) opgepakt.

De feiten deden zich voor rond 2 uur ter hoogte van café Bij Colonys. Het slachtoffer kreeg tijdens de ruzie verschillende messteken. Volgens onze informatie was de man - een baseballer - zelf ook gewapend, hij zou een honkbalknuppel bij zich gehad hebben.

“Het slachtoffer werd zwaargewond naar het UZA in Edegem gebracht en is daar later overleden aan zijn verwondingen”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van doodslag. Het parket en de onderzoeksrechter zijn ter plaatse afgestapt.” Het onderzoek kwam maandag al in een stroomversnelling, in de loop van de dag werden vier mannen gearresteerd door de federale gerechtelijke politie. “Ze werden allen uitgebreid verhoord”, zegt Aerts. Na de verhoren kwam een 44-jarige man naar voor als mogelijke betrokkene bij de steekpartij. De verdachte zal dinsdag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. “Het gerechtelijk onderzoek loopt verder”, zegt Aerts.

“Vriendelijke man”

Het slachtoffer, afkomstig van de Dominicaanse Republiek, woonde in een studio op enkele honderden meters van de plek waar hij doodgestoken werd. Hij laat verschillende kinderen na. “Een heel vriendelijke man” zo omschrijft een buurman hem. “Altijd netjes en verzorgd.” Hij bracht volgens zijn buurman veel tijd door in de cafés in de buurt. “Tijdens de lockdown zat hij vaak op het Sint-Jansplein”, zegt de buur. De politie doorzocht maandag in de loop van de namiddag het appartement van de man.

In het café zegt men dat de laatste klanten de zaak al verlaten hadden om 00.50 uur. “Niemand heeft hier iets gehoord of gezien van het incident”, zegt de barvrouw maandagvoormiddag.

Het slachtoffer. ©  RR

 ©  Victoriano Moreno

 sare

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio