© BFM

Inwoners hebben weer drinkwater na grote waterleidingbreuk in Mechelen

Op het kruispunt van de Koningin Astridlaan met Brusselsepoortstraat in Mechelen, aan de Brusselpoort, is zondagnacht een grote waterleidingbreuk ontstaan. De rijbaan kwam er helemaal onder water te staan en de kelder van een appartementsgebouw aan de Van Benedenlaan liep onder water. Hoe het lek precies kon ontstaan, is voorlopig onduidelijk. Alle inwoners hadden in de loop van maandagochtend opnieuw drinkwater laat Pidpa weten.

Het water spoot zondagnacht met een enorme kracht van onder het asfalt. Een betonplaat op de afslagstrook naar de Brusselsepoortstraat kwam zelfs enkele centimeter naar boven en stukken beton spoelden weg.

Technici van Pidpa kwamen ter plaatse om de watertoevoer dicht te draaien. De brandweer maakte de rioolputjes vrij zodat het water kon weglopen. De kelder van het appartementsgebouw moest worden leeggepompt.

 ©  BFM

 ©  BFM

“Het water liep binnen via de verluchtingsgaten en ook het voetpad voor onze toegangsdeur zakte weg. Zo kon het water nog sneller naar binnen lopen. Het liep letterlijk van de muur in onze kelder”, zegt een bewoner. “Het water stond toch wel bijna 20 centimeter hoog in de kelder.”

De beschadigde waterleiding was een aanvoerbuis van 40 centimeter. “Het gaat om een buis die vanaf een watertoren water aanvoert naar een groot deel van Mechelen en omgeving”, zegt woordvoerder Alain T’Syen van Pidpa. “Tot in Muizen waren er meldingen van drukverlaging en in de onmiddellijke omgeving van het lek zijn er ook kelders ondergelopen.”

Door het lek zat een groot deel van Mechelen zonder water. Pidpa schakelde in de loop van de nacht de toevoerleidingen in Dijlestad om zodat iedereen maandagochtend opnieuw water had. De herstelling van de beschadigde leiding zal in de loop van maandag gebeuren.

tdk

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFMMeer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio