Jongste van Sekkaki-broers lanceert zichzelf als gangsta-rapper

Antwerpen, Mechelen -

“Ik kreeg geen kansen door mijn naam, dus ik pak ze”. Bassir Sekkaki, de jongste van de beruchte gangsterbroers uit Mechelen, heeft zichzelf gelanceerd als gangsta-rapper.

De 19-jarige Bassir, die zich als rapper SK laat noemen, liet dit weekend AMG op wereld los. Gekleed in het zwart, inclusief zonnebril, brengt Sekkaki een ode aan zijn Mercedes AMG, die hij omschrijft als een "zieke bak" met meer dan 500 paarden onder motorkap.

Bassir Sekkaki is de jongste broer van de beruchte ontsnappingskoningen Ashraf en Oualid Sekkaki. Ashraf zit al jaren in een Marokkaanse cel. Oualid ontsnapte vorig jaar uit de gevangenis van Turnhout, vlak voor hij aan Marokko uitgeleverd zou worden wegens betrokkenheid bij drugshandel. Ook Nasr Eddine staat bekend als zware crimineel.

In zijn eerste videoclip, die in twee dagen tijd al 18.000 keer werd bekeken op YouTube, verwijst Bassir zeer nadrukkelijk naar zijn broers Ashraf en Oualid, door beelden uit nieuwsuitzendingen en afbeeldingen van krantenartikel te gebruiken. “Ik heb geen kansen gekregen door mijn naam”, zo zingt de jongste van de Sekkaki-broers. “Daarom pak ik ze.”

Bassir Sekkaki zelf werd vorig jaar veroordeeld door de rechtbank van Mechelen veroordeeld tot een werkstraf, omdat hij autobanden zou hebben gestolen uit een garagebox. Ook naar zijn eigen criminele feiten, verwijst hij in zijn debuutsong. “Krijg geen kansen, dus ik moet ze zelf creëren. Mislukte kansen die ik greep, werden rechtszaken. Ik was niet altijd dader, maar meestal wel de leider”.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio