Herman Verbruggen (midden), aka Markske uit FC De Kampioenen, stelde zaterdag Borgermap voor. Het district en de middenstanders wil met het project ‘Winkelhieren’ de buurtbewoners een hele zomer lang in hun eigen district laten winkelen en consumeren. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Winkelhieren moedigt met speciale map shoppen in eigen Borgerhout aan

Borgerhout -

Borgerhoutenaren hebben zaterdag de boodschap gekregen om lokaal te winkelen en te consumeren. En om die oproep kracht bij te zetten hebben het district en de handelaars op het Laar zaterdag de zomercampagne ‘Groetjes uit Borgerhout’ gelanceerd.

“Winkelhieren”, noemen ze het in Borgerhout. Buurtbewoner en bekend gezicht van FC De Kampioenen, Herman Verbruggen, had de afgelopen week al via sociale media opgeroepen om een hele zomer lang de plaatselijke middenstand en horeca te ondersteunen.

De acteur stelde afgelopen weekend ook nog eens de Borgermap voor. Dat is een kaart met een selectie van adressen waar je in je eigen buurt kan gaan eten of iets gaan drinken en waar je kan gaan winkelen voor jezelf of om een cadeautje voor iemand anders te kopen.

“Wie ‘winkelhiert’ kiest er bewust voor om geld uit te geven in een lokale zaak. De lokale gemeenschap krijgt zo iets terug en het is nog een duurzame activiteit ook. Wie Borgermap gebruikt steunt volop de eigen lokale economie”, zegt de voorzitter van de handelaarsvereniging Boho 2140 Joost Sierens.

“Handelszaken zijn zeer belangrijk voor een buurt. Service op wandelafstand, levendigheid in de buurten en straten, lokale tewerkstelling, sponsoring van lokale verenigingen zorgen voor leven. Daarom hebben we dit initiatief gelanceerd”, vult de Borgerhoutse districtsschepen voor Middenstand Luc Moerkerke (Groen) aan.

www.groetjesuitborgerhout.be.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio