©  RR

Groen-Lier&Ko wil zomerstraten en straatfeesten: “Laat ons durven te vertrouwen op de organisatoren”

Lier -

Oppositiepartij Groen-Lier&Ko stelde op de gemeenteraadszitting in Lier voor om volop in te zetten op speelstraten en straatfeesten. Vooral met speelstraten heeft burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) geen probleem.

“We begrijpen best wel dat het stadsbestuur de nodige voorzichtigheid aan de dag legt”, zegt raadslid Geert Marrin. “Vlaanderen Feest en de Voetgangersbeweging werkten met de campagne Zomerstraten samen een uniek concept uit. Als de Vlaamse regering bovendien het pad effent door, in samenspraak met virologen en gouverneurs, veiligheidsrichtlijnen uit te werken en een brede waaier aan ondersteuning aan te reiken, dan mogen we niet langer aarzelen.”

“Laat ons ook in Lier en Koningshooikt buurtbewoners uitdagen om creatieve én veilige initiatieven uit te denken”, vervolgt raadslid Katrien Vanhove. “De tijd dringt, want de aftrap van de campagne Zomerstraten is gepland op de Vlaamse feestdag van zaterdag 11 juli. Laat ons daarbij durven te vertrouwen op de verantwoordelijkheidszin van de organisatoren van soortgelijke kleinschalige initiatieven.”

“Met de organisatie van speel- of zomerstraten heb ik geen probleem”, reageert burgemeester Frank Boogaerts. “Of straatfeesten kunnen, hangt telkens af van het resultaat van Covid Event Risk Model. Als een straatfeest volgens die tool toegelaten is, keur ik het graag goed.” CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio