Tiany Kiriloff demonstreert hoe je stijlvol een leeg flesje kunt weggooien. ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

Mooimakers begint catwalk-campagne in Antwerpen met Tiany Kiriloff

“Ook mondmaskers horen in de vuilnisbak”

Antwerpen -

Als eerste stad in Vlaanderen kreeg Antwerpen zaterdag een publiekscatwalk in de strijd tegen zwerfvuil. Iedereen die wilde, kon showen hoe ze hun vuilnis netjes in de prullenbak deponeren. Fashionista Tiany Kiriloff gaf alvast het goede voorbeeld.

Maaike Floor

“Ik vind het verschrikkelijk om overal mondmaskers en handschoenen te zien liggen”, vertelt Tiany Kiriloff. Behalve met de laatste modetrends is ze ook begaan met duurzaamheid. Daarom was ze meteen enthousiast om mee te werken aan de campagne van Mooimakers, die een ‘zomerlook 2020’ presenteert. “Geen modetrends, maar de trend om afval altijd in de vuilnisbak te gooien”, vertelt Tiany Kiriloff. “Het is de bedoeling dat het een tijdloze trend wordt. Ik hecht er zelf veel belang aan en ruim vaak ook zwerfvuil op, wanneer ik het tegenkom. Op sociale media probeer ik mensen ertoe aan te zetten om herbruikbare tassen en flessen te gebruiken. Door de coronacrisis zie je helaas meer zwerfvuil op straat. Hopelijk zet dit mensen aan het denken hoe belangrijk het is om de wereld niet te vervuilen en hopelijk deinzen mensen er niet voor terug om zwerfvuil te helpen opruimen, met een knijper, handschoentjes aan of desnoods gewoon een papieren zakdoekje om iets op te pakken.”

De hele zomer organiseert Mooimakers acties is Vlaanderen om mensen bewust te maken van zwerfvuil en hen te motiveren zelf nergens vuilnis achter te laten. “Meer mensen gaan deze zomer in eigen land op vakantie, dus we gaan intensiever campagne voeren”, zegt Jan Verheyen van Mooimakers. “Dat doen we via deze catwalks, waarop modellen en passanten hun coolste ‘ik gooi mijn afval in de vuilnisbak-poses’ kunnen laten zien. Maar ook op snelwegparkings zullen we acties organiseren.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio