©  MARC HERREMANS

Vandalen slaan toe in recreatiedomeinen

Putte -

De politie is een onderzoek gestart naar twee feiten van vandalisme in Putte.

De voorbije weken werd er schade aangericht aan de fit-o-meter aan Beerzelberg en ook aan het omheinde kunstgrasveld in Putte zelf. “Aan de fit-o-meter zijn er voornamelijk borden met instructies vernield. De schade aan het kunstgrasveld is aanzienlijker. Daar zijn brandplekken aangebracht en ligt er ook gebroken glas in het gras”, zegt schepen van Sport Jeroen De Cuyper (N-VA).

Het kunstgrasveld wordt door verscheidene Putse sportclubs gebruikt. “De gevolgen zijn niet alleen ernstig voor de gemeente, want de herstellings- en opruimwerken zijn een extra belasting voor onze diensten en uiteraard moet de herstelling worden betaald”, gaat burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) verder. “Het vandalisme heeft ook gevolgen voor de sporter en de families die langskomen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan het gevaar van het gebroken glas in het gras.”

Of er een verband is tussen beide feiten van vandalisme is niet duidelijk. Voorlopig is er niemand opgepakt tdkMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio