Tijdens de lockdown brachten doedelzakspeler Rudy Driesen nog vertier in de tuin van het coronavrije zorgcentrum. ©  evdw

Nu toch coronabesmetting in Stabroeks woonzorgcentrum, bezoek niet meer toegelaten

Het wzc Aalm. Cuypers slaagde er de voorbije maanden in om het coronavirus buiten te houden. Nu is een eerste bewoner positief getest. In het wzc wordt tot 13 juli geen bezoek meer toegelaten.

“Vorige week woensdag keerde een bewoner na consultatie in zna Jan Palfijn terug naar Stabroek. Eind juni was ze al getest met een negatieve uitslag en dus was een bezoek aan Jan Palfijn mogelijk. In het wzc testte we de bewoonster voor een tweede keer. Die uitslag bereikte ons pas woensdag en die bleek positief. Tot dan slaagden we erin om het virus buiten ons zorgcentrum te houden”, zegt directeur Nele Houtmeyers. “Of onze bewoonster besmet is in het ziekenhuis is niet te achterhalen. Het is via de media dat we hoorden over een corona-uitbraak op de afdeling geriatrie van Jan Palfijn. Wanneer we op tijd op de hoogte waren gebracht, hadden we die laatste consultatie kunnen afzeggen.”

Aalm. Cuypers past nu de maatregelen toe die de overheid in zo’n geval oplegt. “De bewoner verblijft gewoon op haar eigen kamer en het personeel werkt met extra beschermingsmateriaal. Iedereen die met de bewoner in contact is gekomen, is getest. Gelukkig waren alle resultaten negatief. Maandag wordt er opnieuw getest. Aan de familie is gevraagd om zich te laten testen. Of dat is gebeurd, weten we niet. Zoals de situatie nu is, heb ik er goede hoop op dat alles onder controle is”, aldus nog Nele Houtmeyers.

evdw

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS