©  RR

Bekend sportfiguur Ronny Luyten overlijdt tijdens mountainbikerit: “Een vaderfiguur voor velen”

Ravels, Oosthoven, Turnhout -

Op het mountainbikeparcours in Ravels is donderdagavond Ronny Luyten (55) overleden toen hij tijdens het fietsen een hartaanval kreeg. De man uit Oosthoven (Oud-Turnhout) was een begenadigd zwemmer.

Als fervent mountainbiker was Ronny Luyten donderdag rond 17u op het parcours van Ravels aan zijn opwarming voor het zomercriterium van fietsclub ATB Kempen bezig, toen hij plots aan hartfalen leed. Hoewel hij heel snel gevonden en geholpen werd, konden reanimatiepogingen niet baten. Hij overleed op amper 55 jaar.  

In het dagelijkse leven was de man uit Oosthoven (Oud-Turnhout) in de bouwsector actief, maar hij had wel een opmerkelijk sportverleden. In de jaren tachtig toonde hij zich een begenadigd competitiezwemmer. Niet alleen op de 100 meter vrije slag kende hij in de regio zijn gelijke niet, ook in het afstandszwemmen zette hij bijzondere prestaties neer. Zo zwom hij heen en terug de Oosterschelde over, goed voor 32 kilometer.

Hij was een sterkhouder bij zwemclub Kempisch Swimming Team (KST) uit Turnhout. “Wij zijn allemaal overweldigd door het verlies. We verloren onze hoofdtrainer, een vaderfiguur voor de vele sporters, een monument in de zwemsport, een trouwe vriend en een prachtige gedreven man met een onuitputtelijke hoeveelheid passie. We gaan hem enorm hard missen”, klinkt het bij de club.

 ©  RR

Meer sportnieuws