De varkensruggen fleuren de Nekkerspoelstraat op. ©  Dirk Vertommen

Door jeugd beschilderde varkensruggen kleuren Nekkerspoelstraat

Mechelen

Vrolijk beschilderde varkensruggen kleuren sinds kort de Nekkerspoelstraat in Mechelen. Medewerkers van de uitvoeringsdiensten kwamen op het idee om ze te beschilderen, waarop leerlingen van de Academie voor Beeldende kunsten er enthousiast werk van maakten.

Normaal zijn het saaie grijze betonblokken die verhinderen dat bestuurders foutparkeren, in de perkjes rijden en ze beschadigen. In de Nekkerspoelstraat zijn het echte kunstwerkjes, een proefproject dat voor het stadsbestuur voor herhaling vatbaar is.

In totaal werden er al zeven beschilderde betonblokken geplaatst. ©  Dirk Vertommen

“De kunstacademie wilde meteen meewerken. We voorzagen het nodige materiaal en verf en zorgden voor het transport van de loodzware blokken. Ik ben heel tevreden met het resultaat en zou dit op meerdere locaties mogelijk willen maken”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.

Nu zijn het er zeven, maar op termijn is het de bedoeling dat er twaalf beschilderde varkensruggen liggen in de Nekkerspoelstraat. Toen het coronavirus uitbrak, liep het project vertraging op. “Nu kunnen de leerlingen eindelijk met hun werk naar buiten treden. We faciliteren dit graag, want Mechels talent mag getoond worden”, stelt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur. svhMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio