©  rr

Bocadero aan de Schelde wordt dit jaar grootste stadsterras

Stadsstrand Bocadero, dat al jaren elke zomer opduikt aan de Schelde, wordt dit ‘coronajaar’ een groot stadsterras van 1.500 vierkante meter. Bocadero opent op donderdag 9 juli.

Veel zand, ligstoelen en -kussens, het door-elkaar van een strandclub - deze zomer zal het niet waar zijn voor Bocadero aan de Waagnatie. Maar de zomerbar die toch al een zekere vaste waarde is voor Antwerpen, heeft zich aangepast: dit jaar geen stadsstrand maar een 1.500 vierkante meter groot stadsterras. Dat opent later dan anders, op donderdag 9 juli, maar zal ook langer open blijven, elke dag van 12 tot 1u, tot en met 30 september.

Een “zomerse, coronaproof oase”, belooft Bocadero te worden. Naast een open terras, zal op de Waagnatiesite ook take-out Gusto zitten, voor Italiaanse hapjes. Voor een maaltijd kunnen bezoekers terecht in Bocadero Bistro S29, die deels overdekt is en zowel vlees, vis als vegetarische kost serveert. En de hangar Waagnatie zal open zijn als evenementenlocatie, met binnenkort een, zo kondigt Bocadero het aan, “fantastische” expo. Tot slot ook nog mogelijk aan het stadsterras: een bungeesprong.

Niet veranderd dit jaar: het uitzicht op de Schelde.

www.bocadero.be