Twee jongemannen zijn donderdagavond gecrasht na een achtervolging in Deurne. Deze elektriciteitskast in de Clara Snellingsstraat moest eraan geloven. © Google Street View

Achtervolging eindigt met knal tegen elektriciteitskast in Deurne

Deurne -

Twee jongemannen van 17 en 19 zijn donderdagavond na een politieachtervolging tegen een elektriciteitskast geknald in de Clara Snellingsstraat in Deurne. De bestuurder reed rond met een voorlopig rijbewijs en testte positief op drugs.

Een interventiepatrouille merkte donderdagavond een verdacht voertuig op aan het rondpunt van de Jan Welterslaan en de Gallifortlei. De vermoedelijke bestuurder beschikte enkel over een voorlopig rijbewijs, maar had geen 'L' aangebracht en reed rond met een jonge passagier.

Wanneer de patrouille zich kenbaar maakte en wilde overgaan tot een controle, gaf de bestuurder van het voertuig plankgas in de Ter Rivierenlaan. “De bestuurder draaide aan hoge snelheid de Baron Leroystraat in en reed verder in de Compaensstraat”, zegt de politie. “Hij haalde daarbij snelheden van meer dan 110 kilometer per uur. De inspecteurs hoorden een luide knal en stelden vast dat de wagen een elektriciteitskast had geramd bij het indraaien van de Clara Snellingsstraat.”

“De inzittenden maakten aanstalten om te voet verder te vluchten, maar konden door de schade aan het voertuig niet meteen uitstappen. De inspecteurs kon beide inzittenden uit het voertuig halen en controleren”, gaat de politie verder. “De 19-jarige bestuurder beschikte inderdaad enkel over een voorlopig rijbewijs, zijn 17-jarige passagier kwam uiteraard niet in aanmerking als begeleider.”

In het voertuig werd volgens de politie een gebruikershoeveelheid cocaïne aangetroffen, de bestuurder testte ook positief op het gebruik van drugs. Zijn voorlopig rijbewijs werd meteen weer ingetrokken.

“De passagier werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging, maar liep weg uit het ziekenhuis voor de spoedarts hem kon verzorgen”, aldus de politie. “De wagen moest getakeld worden, de nodige diensten werden verwittigd om de elektriciteitskast te herstellen.” (dvd)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio