Veel mensen ontvingen vandaag een test-sms in de regio Massenhoven en Broechem. ©  rr

Meer dan 40.000 Alert-sms’jes verstuurd als test

Massenhoven, Broechem -

Donderdag in Massenhoven of Broechem geweest? Dan is er veel kans dat u een BE-Alert-sms kreeg om u te verwittigen van een ramp of noodsituatie. Voor alle duidelijkheid: het ging om een test.

Op 2 juli werd de module Alert-sms getest door de gemeenten Ranst en Zandhoven. Dit systeem wordt normaal enkel in hoge nood ingezet en maakt het mogelijk om iedereen die op een bepaald moment op een bepaalde plaats is te alarmeren, ook de mensen die niet ingeschreven zijn voor BE-Alert. Bij de test werd een gebied tussen Broechem en Massenhoven afgebakend. In totaal werden 40.785 sms’en verstuurd naar de mensen die zich op dat moment in de testzone rond Massenhoven en Broechem bevonden. De test werd positief geëvalueerd.

De samenwerking tussen beide gemeenten verliep prima en ook de Alert-sms-module werkte perfect. Er werd wel een probleem vastgesteld bij een van de gsm-operatoren die moeten zorgen voor de levering van de sms’en. Het feit dat dit euvel bij de test werd gedetecteerd, geeft de operator de mogelijkheid om dit probleem op te lossen.

Wie nog niet ingeschreven is op BE-Alert en wel verwittigd wil worden bij een noodsituatie in eigen buurt, kan zich registreren via www.be-alert.be/nl/schrijf-jekmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio