©  BELGA

Welkom Wolf wil eigenaars van doodgebeten schapen minder geld geven

Welkom Wolf wil dat Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) de schadevergoeding voor schapenhouders gevestigd in wolvengebieden beperkt in tijd en dat er meer wordt ingezet op subsidies voor de preventie.

In Oudsbergen heeft een wolf voor een tweede keer een schaap gepakt bij dezelfde eigenaar. Volgens Welkom Wolf had de man geweigerd om preventieve maatregelen te nemen om de dieren te beschermen. De organisatie hoopt nu dat schadevergoedingen beperkt worden voor schapenhouders die onvoldoende maatregelen nemen.

“Wij hebben alle begrip voor mensen die onverwacht dieren verliezen aan een zwervende wolf en vinden dat deze mensen te allen tijde volledig moeten vergoed worden. Maar wie al 2,5 jaar schapen houdt midden in het territorium van gevestigde wolven en het - ondanks de beschikbaarheid van subsidies voor preventieve maatregelen - vertikt om zijn dieren te beschermen, die hoeft niet langer met geld van de belastingbetaler vergoed te worden”, staat er te lezen in een persbericht(lto)

MEER OVER Wolf

Nu in het nieuws