©  Photo News

Positieve coronatest bij Waasland-Beveren, oefenmatch tegen KV Mechelen afgelast

Bij Waasland-Beveren blijft het maar slecht nieuws regenen. Een speler van de Oost-Vlaamse club heeft positief getest op het coronavirus. De club wilde zelf niet bekendmaken om wie het ging, maar al snel werd duidelijk dat jonkie Vladimir Van de Wiel (20) getroffen is door het virus. De middenvelder werd vorig ­seizoen overgeheveld van de beloften naar de A-kern. Hij gaat in quarantaine. “De club handelt nu volgens het protocol van de Pro League en stuurt de speler zeven dagen in quarantaine”, laat de club weten.

LEES OOK. Waasland-Beveren vangt bot bij BMA, degradatie naar 1B lijkt onafwendbaar: “Bocht van 180 graden”

De oefenmatch tegen KV Mechelen van komende zaterdag zal niet kunnen doorgaan. De overige spelers werken een individueel loopprogramma af tot wanneer ze opnieuw getest zijn. De club wil in samenwerking met de Pro League zo snel mogelijk een nieuw testmoment organiseren. 

Malinwa gaat intussen op zoek naar alternatieven voor zaterdag. Mogelijk wordt er een onderlinge wedstrijd gespeeld. Het eerstvolgende oefenduel op de planning is op woensdag 8 juli tegen RWDM.

Protocol

De Pro League maakte woensdagavond het protocol voor de verplichte coronatesting van de spelers en omkadering van de 24 professionele voetbalclubs over. De coronatests zullen minstens een keer per week uitgevoerd worden door de labo’s van het AZ Delta in Roeselare en MB Next in Louvain-La-Neuve.

Als iemand positief test, gaat die in quarantaine voor zeven dagen. Wat nu dus ook gebeurde met de speler van Waasland-Beveren. Zijn ploegmaats moeten niet automatisch in quarantaine. Na een positieve test van een speler wordt de rest van de ploeg daags na de competitiematch opnieuw getest en moet de ploeg tot de uitslag van deze test met afstand trainen. Als iedereen vervolgens een negatieve test aflegt, kan er opnieuw normaal getraind worden.

Degradatie

Waasland-Beveren kreeg donderdag ook al een dreun toen de club ongelijk kreeg van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Het zag zo een kans verloren gaan om volgend jaar in 1A te voetballen. De beslissing van de Pro League van 15 mei om de 30ste speeldag niet te laten doorgaan, waardoor de Oost-Vlamingen moesten zakken, bleek niet in strijd te zijn met de concurrentieregels, oordeelde het college van de BMA.

who, vtvn, yala

Meer voetbalnieuws