Jimmy, Luc en Lennert met activiteitenbegeleidster Ellen in de zomerbar van Huize Walden. © Kristin Matthyssen

Huize Walden verwent bewoners met zomerbar nu uitstapjes afgelast zijn

Westmalle -

Omdat de uitstappen in coronatijd drastisch teruggeschroefd zijn, opende Huize Walden in Westmalle zelf een hippe zomerbar, exclusief voor de eigen bewoners. Parasols, flamingo’s: alles is er voor een zonnig feestje.

In Huize Walden wonen personen met een fysieke beperking. Velen zijn rolstoelgebonden. Normaal gaan ze vaak op uitstap, maar in coronatijd is dat niet meer mogelijk. “Het is niet evident voor onze mensen om de hele tijd een mondmasker te dragen”, zegt vrijwilligerscoördinator Katrijn Theys. “Sommigen ademen uit zichzelf al wat moeilijker.”

Familie mag al opnieuw op bezoek komen, maar alleen op de kamer. Om in deze zomerperiode toch wat extra ontspanning te bieden, opende Huize Walden in de nieuwbouw naast de vijver een zomerbar waar kleine groepjes samen kunnen genieten. “Het was eigenlijk een gang, maar als het goed weer is kunnen we de ramen openschuiven en zitten we met het mooiste terras van Westmalle, met zicht op de vijver en de spuitende fontein”, zegt activiteitenbegeleidster Ellen. “Het is de bedoeling om hier ook wat smoothies en mocktails te schenken. Nu vervangt de zomerbar tijdelijk de bruine kroeg die we normaal inrichten.”

Jimmy, Luc en Lennert vinden de setting alvast prachtig, inclusief kikkerconcert. “Maar daar ben ik minder fan van, want ik slaap aan de vijverkant”, lacht Jimmy.

Katrijn Theys laat ook weten dat nieuwe vrijwilligers zich altijd mogen aanmelden bij Huize Walden. kmaMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio