De beide gelijkvloerse appartementen zijn rolstoeltoegankelijk.

De beide gelijkvloerse appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. © Woonveer

Tijpel verwelkomt nieuwe bewoners: 3 sociale woningen en 4 appartementen

Bornem -

Vanaf 1 juli kunnen de bewoners in de drie woningen en vier appartementen die de sociale huisvestingsmaatschappij Woonveer Klein-Brabant realiseerde op de Tijpel in Bornem.

Woonveer werkte twee kleinschalige projecten af op de Tijpel in Bornem. In 1963 begon de toenmalige sociale woonmaatschappij Gezellige Woningen met de ontwikkeling van de Tijpelwijk. Deze woonwijk werd in verschillende fases ontworpen en telt vandaag zo’n honderd sociale huurwoningen en evenveel verkochte woningen. In 2012 en 2014 werden in de wijk al twee vervangbouwprojecten gerealiseerd. De huidige twee projecten vormen een aanvulling op het bestaande patrimonium. In de Prins Albertlaan werd een perceel grond gekocht waar in 2018 werd gestart met een nieuwbouwproject van appartementen: twee appartementen op het gelijkvloers met respectievelijk één en twee slaapkamers en twee duplexappartementen met respectievelijk twee en drie slaapkamers. De beide gelijkvloerse appartementen zijn rolstoeltoegankelijk.   

Door de afbraak van een bestaand garageblok aan de Molenveldweg was er plaats voor drie gekoppelde eengezinswoningen en dertien garages aan de straatzijde. Het gaat om twee woningen met twee slaapkamers en één woning met drie slaapkamers.

Beide gebouwen werden ontworpen door architect Stein Michiels en gebouwd door Hero Construct uit Dendermonde. Het gaat om een investering van zowat 1,2 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio