© ATV

Antwerp FC zoekt fans die willen ‘verhuizen’

Afgelopen week heeft voetbalclub Antwerp zijn abonnementenverkoop afgerond: in totaal werden er 12.500 seizoenskaarten verkocht, verdeeld over drie tribunes. Maar er is een probleem: de vraag naar zitplaatsen op de gloednieuwe tribune 4 bleek groter dan het aanbod. De club is nu op zoek naar iets meer dan 100 supporters om alsnog te verhuizen naar een andere tribune.

LEES OOK. Antwerp FC: alle 12.500 abonnementen voor volgend seizoen verkocht

De Bosuil zal komend seizoen niet meer dezelfde zijn. Niet alleen door de vraag hoeveel supporters er bij de competitiestart (en mogelijk ook de maanden daarna) effectief op de tribunes kunnen gaan zitten, door corona. Maar de club sloot eind vorig seizoen ook definitief de oude en imposante sfeertribune 2. De supporters die op dat – letterlijk – monument zaten, moesten verhuizen naar de nieuwe tribune 4, achter doel. Daar staan onderaan 3.800 staanplaatsen en bovenaan 3.700 zitplaatsen te wachten op de fans.

Alleen: een te groot deel van die fans wilde blijkbaar liever de luxe van een zitplaats bovenaan dan de staanplaatsen in het ‘sfeervak’ onderaan. Op dit moment zijn er nog steeds iets meer dan 100 zitplaatsen op de nieuwe tribune te weinig. De club stuurt nu een smeekbede de rood-witte wereld in en zoekt genoeg supporters die alsnog hun zitplaats op tribune 4 willen afstaan.

In ruil krijgen die vrijwillige verhuizers een staanplaats op tribune 4 of een zitplaats op tribune 3 (aan de andere kant van het veld), inclusief terugstorting van een deel van hun geld. Een andere optie is een verhuis naar een van de onderste vakken in de hoofdtribune, zonder meerkost.

Antwerp hoopt op genoeg vrijwilligers. “Indien niet zijn we genoodzaakt om enkele supporters verplicht te laten verhuizen.” Concreet: dan gaat de club de 100 jongste abonneehouders verplicht naar de staanplaatsen doorverwijzen, maar zonder te raken aan families of vriendengroepen die samen een aanvraag voor zitplaatsen hebben ingediend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

pego

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws