Mechelaars kunnen deze vakantie ook terecht in zomerbar At the Chapel. ©  Dirk Vertommen

The Cellar en The Chick pakken uit met sfeervolle zomerbar

Mechelen -

Door de coronamaatregelen blijft de stemmige kelder van wijnbar The Cellar in de Mechelse binnenstad nog even gesloten. Samen met restaurant The Chick trakteren de zaakvoerders de Mechelaars wel op een geweldig alternatief: zomerbar At the Chapel.

Een gezellig terras in de sfeer van een lounge werd ingericht op het Sint-Romboutskerkhof en de meubeltjes uit de kelder van The Cellar verhuisden naar de statige kapel: At the Chapel is geboren. “De focus ligt op een fijne avond met cocktails, frisse wijntjes, lekkere bites en zomerse kazen van Schockaert”, zegt Elsje Van den Bogaert van The Cellar. Het idee voor de zomerbar kwam van haar.

Samen met Mirte Rens, een vriendin met passie voor design, zorgde ze voor de inrichting. “Gezien de omstandigheden wilden wij met een minimaal budget iets tofs neerzetten”, zegt Mehdi Mathlouthi. Hun concepten The Chick, The Cellar en The Chapel lieten ze een jaar geleden op de Mechelaars los en die sloegen aan. “Maar toen kwam onze grote vriend corona. We hadden nooit verwacht dat die crisis zo’n impact zou hebben. Dan kan je twee dingen doen: bij de pakken blijven zitten of uitgaan van je veerkracht. Daar gingen we voor”, vertelt Mehdi.

De zomerbar is een initiatief van de uitbaters van The Cellar en The Chick. ©  Dirk Vertommen

In de keuken van The Chick versterkten ze chef Jens Van Rompaey met een nieuwe collega. “Sebastien Kister is een heel goede chef die al in een aantal mooie zaken heeft gewerkt, zoals Luzine en Tafelrond in Leuven”, klinkt het. De grote publiekstrekker deze vakantie moet hun zomerbar worden.

“Mensen hebben drie maanden binnen gezeten. Ze willen opnieuw naar buiten. De coronamaatregelen zorgen er ook voor dat wij veel minder ruimte hebben. In The Cellar was dat niet te doen”, vertelt Elsje. Er is het stemmige terras, maar ook een tijdelijke zaak in The Chapel.”Tot en met oktober zijn daar al 35 evenementen geannuleerd. Daarom maken wij er mee onze zomerbar van”, legt Mehdi uit. At the Chapel is op donderdag open van 18u tot 24u, vrijdag van 18u tot 1u en op zaterdag van 16 tot 1u.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio