Archiefbeeld.  © Politiezone Antwerpen

Bestuurder onder invloed tweemaal achter elkaar betrapt

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft deze week dezelfde bestuurder tweemaal achter elkaar aan de kant gezet omdat hij rondreed onder invloed van drugs. Hij mag zich gaan verantwoorden bij de politierechtbank.

Een ploeg van het verkeersondersteuningsteam regio Centrum zette de bestuurder begin deze week aan de kant omdat hij rondreed met stevige beschadigingen. De agenten zagen hoe de bestuurder voor hun neus de inhoud van een ballon inhaleerde. “Vermoedelijk gaat het om lachgas”, zegt de politie.

Toen de politie de bestuurder aansprak, sloeg hij aanvankelijk wartaal uit. “Geen verrassing dus dat de man ook positief testte op het gebruik van drugs, bovenop het lachgas dat hij had geïnhaleerd”, aldus de politie. “De man kon ook geen uitleg geven voor de schade aan zijn huurvoertuig, die vermoedelijk recent was.”

Het rijbewijs van de man werd meteen voor 15 dagen ingetrokken voor het rijden onder invloed van drugs. Enkele uren later werd het voertuig opnieuw aan de kant gezet door een ploeg van de mobiele eenheid. Dezelfde man was ondanks de eerdere controle opnieuw achter het stuur gekropen. “Hij kreeg een nieuw pv en zal zich mogen verantwoorden voor de rechtbank.” (dvd)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio