© ATV

Dit weekend opnieuw extra hinder door werken aan geluidsschermen op knooppunt E313

Antwerpen -

Er wordt dit weekend vanaf vrijdagavond opnieuw extra hinder verwacht op de Antwerpse Ring richting Nederland ten gevolge van de werken op de E313 richting Hasselt. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Omwille van de werken aan de geluidsschermen bij de Tuinwijk moet het verkeer op het drukke knooppunt over twee rijstroken.

De werken aan die geluidsschermen zitten volgens het AWV op schema. Nu de hoofdwerken aan de geluidsschermen begonnen zijn, verandert ook de verkeerssituatie tijdens de eerste twee weekends van juli. Het verkeer richting Hasselt moet dan ter hoogte van Antwerpen-Oost over twee in plaats van drie rijstroken passeren.

“Ondanks de uitvoering op weekenddagen zal dit voor de nodige hinder zorgen op dit drukke knooppunt”, stelt het AWV. “Gezien de locatie kunnen ook de wachttijden op de Antwerpse Ring (R1) richting Nederland oplopen. Verkeer van west naar oost (van Gent/kust naar Hasselt) rijdt dan beter om via Brussel. Op de E313 komende van Hasselt richting Antwerpen is er geen hinder.”

Reisadvies

Op weekdagen blijft de huidige situatie van kracht en zijn er steeds drie rijstroken beschikbaar ter hoogte van de werfzone. Als alles vlot verloopt, zullen de werken volgens het AWV tegen maandagochtend 13 juli volledig klaar zijn.

Het AWV raadt bestuurders aan om zich voor vertrek goed te informeren en om de kaart met de actuele verkeersinfo op www.verkeerscentrum.be te checken. “We raden ook aan om goed de boodschappen en het reisadvies op de dynamische tekstborden in de gaten te houden en op te volgen”, klinkt het.

Op de E313 worden nieuwe geluidsschermen geplaatst. © © AWV

 © © AWV

 (dvd)

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.

Meer nieuws