©  KVM

KV geeft contract aan jeugdproduct Bas Van den Eynden

De 18-jarige middenvelder Bas Van den Eynden heeft bij KV Mechelen zijn eerste profcontract getekend. Van den Eynden, afkomstig uit het Kempense Lille, kreeg een contract tot 2022 met optie op een extra seizoen. Van den Eynden mocht twee weken geleden voor het eerst aan de voorbereiding starten met de A-kern en maakte daar een goede beurt.

“Dit is een stap die ik altijd heb willen zetten als jeugdspeler. Ik zie het als een mooie kans”, zei Van den Eynden na zijn eerste training bij de A-kern. “Ik wil vooral mezelf verbeteren door mee te trainen met de grote jongens en veel van hen te leren. Zo hoop ik steeds dichter aan te sluiten en uiteindelijk ook te spelen.”

De voormalige kapitein van de Belgische U17 begint aan zijn achtste seizoen bij Malinwa. Daarvoor speelde hij bij KFC Lille, Westerlo en Beerschot. Bas is de jongere broer van Flor Van den Eynden (19), de centrale verdediger die in 2017 de jeugd van Malinwa inruilde voor een opleiding bij Inter Milan en nu bij FC Eindhoven speelt.

thst

Meer voetbalnieuws