De Colomabrug is wellicht voor langere tijd onderbroken. © Joris Herregods

Scheur in metalen hoofdligger: niemand kan de Colomabrug nog over

Mechelen -

Tijdens een visuele inspectie van de Colomabrug door techniekers van de Vlaamse Waterweg werd woensdag een scheur vastgesteld in een van de metalen liggers van de brug. De brug in Mechelen werd preventief afgesloten voor het verkeer.

“Hoe de scheur er gekomen is of wat de oorzaak is, konden we nog niet vaststellen”, zegt Caroline Peelaerts van de Vlaamse Waterweg. “Wij hebben alvast geen risico genomen en besloten om de brug af te sluiten voor het verkeer.”  

Nog deze week volgt er een grondige inspectie. Ingenieurs van de Vlaamse Waterweg, de beheerder van de bruggen over het kanaal Leuven – Dijle, zullen proberen een duidelijker zicht te krijgen op de ernst van de schade. Afhankelijk daarvan zal beslist worden welke herstellingen er moeten gebeuren. De kans is echter reëel dat de Colomabrug voor langere tijd afgesloten blijft voor het verkeer. Daarmee lijkt er maar geen einde te komen aan de miserie met de bruggen over de Leuvense Vaart. Na regelmatig terugkerende problemen aan de Battelbrug, werd er vorig jaar gedurende enkele maanden ook al gewerkt aan de renovatie van de Plaisancebrug. De Colomabrug is een belangrijke verbinding voor de bedrijven die achter het station van Mechelen gelegen zijn.

DE TEST