© dige

Opmerkelijk: spelers Brasschaat moesten niet getest worden op Covid-19 voor oefenmatch tegen Antwerp

Antwerp FC speelde woensdagavond zijn eerste oefenpartij van de voorbereiding. De Great Old liet hiervoor KFC Brasschaat naar Duitsland overkomen. Aanvankelijk was het plan dat alle spelers van de tweedeprovincialer getest zouden worden op Covid-19, maar dat gebeurde niet.

LEES OOK. KFC Brasschaat naar Duitsland voor oefenmatch tegen Great Old: “Heel vereerd, maar financieel blijft dit pijn doen”

Brasschaat deed er alles aan om een coronatest te ondergaan, maar het kreeg te horen dat oefenduels niet als een prioriteit worden beschouwd. In samenspraak met Antwerp stuurde de club ter vervanging een brief naar de Duitse overheid, waarin het benadrukte dat geen enkele speler sinds de corona-uitbraak symptomen vertoonde. Ze moesten allemaal een checklist betreffende symptomen bevestigen. Voor afreis werd de temperatuur van elke blauw-gele pion gemeten. En op de bus droeg iedereen mondmaskers. Voorzitter Patrick Termissen bleef wegens buikgriep thuis.

RAFC kwam na afloop van het duel nog met een reactie. “Officieel moeten we dat niet, want het protocol van de Pro League zegt duidelijk dat spelers bij oefenwedstrijden niet getest moeten worden. We wilden dat enkel uit voorzorg doen, maar het was praktisch niet meer haalbaar. Maar we hebben dus geen enkele regel overtreden.”

 ©  RR

Great Old wint met 6-0

Antwerp nam al voor rust ruim afstand van Brasschaat. Refaelov opende in de openingsminuten de score. Via De Sart, Mbokani en nogmaals Refaelov - vanop de stip - gingen beide teams bij 4-0 rusten. Bij de bezoekers moest De Brouwere met een gebroken neus naar de kant. De middenvelder kwam onzacht in aanraking met De Laet.

Na de pauze stuurde Leko een ander elftal tussen de lijnen. De balcirculatie lag een pak lager. Seck maakte er op corner van Coopman 5-0 van. In het slot legde diezelfde Coopman de 6-0-eindstand vast. Na het laatste fluitsignaal gaven alle spelers elkaar een vuistje.

Doelpunten

3’ 1-0 Refaelov (Buta)

10’ 2-0 De Sart (Refaelov)

22’ 3-0 Mbokani (Buta)

34’ 4-0 Refaelov (strafschop)

66’ 5-0 Seck (Coopman)

75’ 6-0 Coopman

Antwerp voor rust:

Matijas – Ava Dongo, Batubinsika, De Laet – Buta, De Sart, Hongla, Lausberg – Refaelov, Mbokani, Miyoshi

Antwerp na rust:

Butez – Seck, Boya, Pius – Quirynen (80’ Niangadou), L. Verstraete, B. Verstraete, Bruni (80’ Diaby) – Mendy, Bolingi, Coopman

dige

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws