Een impressie van de laatste hofkes die Igemo in het Papenhof bouwt. ©   Igemo

Bouw Aardpeerhof en Raapsteelhof gaat van start: “BEN-bouwen is dé norm voor de toekomst”

Mechelen -

De bouw van de woningen in de laatste twee hofkes in Papenhof in Mechelen gaat eerstdaags van start. In Aardpeer- en Raapsteelhof verrijzen 27 BEN-woningen waarvoor al meer dan een derde van de kavels werd verkocht.

Bijna Energie Neutrale-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Die halen ze uit groene bronnen. “BEN-bouwen wordt de standaard vanaf 2021 en dus dé norm voor de toekomst. Kopers beginnen het belang hiervan te erkennen. Sinds de coronacrisis merken we een stijging van aanvragen.”, zegt Igemo-directeur Peter De Bruyne. De intercommunale werd door de stad aangesteld voor de realisatie van de duurzame woonwijk met meer dan 250 woningen.

Nieuwe woonprojecten zoals Papenhof passen in de visie van het stadsbestuur. “Ze leggen de nadruk op grote buitenruimte, veel groen en speelruimte en een autoluwe omgeving met veel fietspaden waar parkeren indien mogelijk ondergronds gebeurt”, vertelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Ruimtelijke ordening. Toekomstige bewoners van de laatste hofkes parkeren sowieso ondergronds. Daardoor blijven de pleintjes gevrijwaard van autoverkeer. 

Er zijn nog verschillende percelen te koop met een grootte die varieert van 175 tot 222 vierkante meter, vooral voor rijwoningen en één halfopen bebouwing.

(svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio