©  © Gil Plaquet

Overvallers met mondmasker maken 1.000 euro buit in gokkantoor

Mechelen -

In Mechelen zijn dinsdag twee gewapende overvallen gepleegd. De eerste feiten speelden zich af in de winkel Sint-Pieter aan de Veemarkt. ’s Avonds werd het kantoor van Ladbrokes in de Leopoldstraat overvallen. Waarschijnlijk hebben beide overvallen niets met elkaar te maken.

Een man stapte gemaskerd de zaak Sint-Pieter aan de Veemarkt binnen en zwaaide met een mes naar de uitbater. Daarbij raakte het slachtoffer gewond aan de vinger. De overvaller eiste geld, maar de winkelier kon naar zijn privévertrekken vluchten, waarop de overvaller zonder buit wegvluchtte. Heel snel werd duidelijk dat er tijdens de overval een kompaan buiten op de uitkijk stond.

Ook het kantoor van Ladbrokes, in de Leopoldstraat in Mechelen, werd dinsdagavond overvallen. Twee mannen met een mondmasker voor het gelaat stapten binnen en waren gewapend met een heggeschaar en een hamer. De hamer duwden ze tegen de slaap en borstkas van de verantwoordelijke van het gokkantoor. Ze eisten de inhoud van de kluis. Toen die niet werd geopend, werd de schaar bovengehaald en werd daarmee gedreigd. Uiteindelijk konden ze ongeveer 1.000 euro buit maken. Niemand raakte gewond bij de feiten. De lokale recherche van politiezone Mechelen-Willebroek onderzoekt beide zaken. Meer dan waarschijnlijk is er geen verband tussen de overvallen. Voorlopig is er nog niemand opgepakt. tdk

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio