Veel protest tegen scholenproject Kaart. © Jan Brys

Driehonderd buurtbewoners protesteren tegen Scholenproject Kaart: “104 wooneenheden is echt te veel”

Brasschaat -

Ongeveer 300 buurtbewoners daagden op om hun ongenoegen te tonen over de plannen die het gemeentebestuur heeft in hun wijk. De bewoners vinden dat het scholenproject meer een immoproject aan het worden is.

Het Scholenproject Kaart omvat de volledige renovatie van twee lagere scholen in de wijk Kaart. Deze renovatie wordt gekoppeld aan een nieuwbouwproject met in totaal 104 nieuwe wooneenheden.  

“Wij zijn zeer tevreden met deze opkomst”, zegt woordvoerder van actiegroep Kaart op Tafel Ineke Brückner. “104 woningen is veel te veel. Dat moet minder, de buurt is te weinig geraadpleegd. Als deze plannen doorgaan, dan is er te weinig ruimte voor de schooltjes. Dit project moet worden herzien, anders ondernemen we juridische stappen.”

(Lees verder onder video)

© Jan Brys

Schepen van Ruimtelijke Ordening Myriam Van Honsté (Open Vld) begrijpt niet goed waarom oppositiepartij CD&V wil dat het project wordt herzien. “Tijdens de vorige legislatuur – met CD&V in de coalitie – werd nochtans bepaald dat het project budgetneutraal moest zijn. En dat kon alleen met de realisatie van 103 – en geen 104 – wooneenheden. Het was ook CD&V die zich uitsprak voor een grotere diversiteit aan woningen in die wijk. Wel, dat wordt nu beoogd met dit project”, aldus de schepen. (jbr)MEER OVER Wonen in de Antwerpse rand

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio