In Zoersel lopen de ratten zelfs over de terrassen. 

In Zoersel lopen de ratten zelfs over de terrassen. ©  rr

H-Eerlijk Zoersel wil dat gemeente rattenplaag actiever bestrijdt

Zoersel -

Oppositiepartij H-Eerlijk Zoersel vraagt dat de gemeente de taak van de gemeentelijke rattenvanger weer uitbreidt en een gespecialiseerde firma inzet op probleemplaatsen.

Sinds dit jaar mag de rattenvanger enkel nog advies verstrekken op privéterrein. Hij mag zelf geen gif meer leggen in tuinen. H-Eerlijk Zoersel dringt er naar aanleiding van de huidige rattenplaag bij de gemeente op aan om het takenpakket van de gemeentelijke rattenvanger in ere te herstellen.

“Vroeger was het eenvoudig. Je vulde een webformulier in en de eerstvolgende maandag kwam de rattenvanger bij je langs”, zegt Tom Sleeuwaert (fractieleider HZ), die hem zelf ook al liet komen. “Hij gaf advies op maar en plaatste ook redelijk krachtig rattenvergif, want we hebben de beestjes nu al een hele tijd niet meer gezien.”

Sinds begin dit jaar komt de rattenvanger alleen nog maar aan huis om advies te geven hoe bewoners ratten kunnen vermijden en bestrijden. Ingrijpen mag hij niet meer. Zoersel is geen uitzondering, want dit is het beleid in de meeste Vlaamse gemeenten. Toch wil H-eerlijk Zoersel daar nu verandering in brengen, omdat ratten de uitgedroogde riolen verlaten en door de warmte kweken als konijnen.

De gemeente Zoersel postte dinsdag op haar facebookpagina een link om rattenoverlast op openbaar domein te melden via een formulier op haar website, maar herhaalde dat ze op privédomein geen bestrijding meer doet.  (kma)Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio