De stad centraliseert opnieuw dienstverlening in het Huis van de Mechelaar. 

De stad centraliseert opnieuw dienstverlening in het Huis van de Mechelaar. ©  Patrick Hattori

Mondmasker verplicht in Huis van de Mechelaar, loket in Muizen en Walem sluit

Mechelen, Muizen, Walem

Bezoekers moeten vanaf zaterdag 4 juli verplicht een mondmasker dragen in het Huis van de Mechelaar. Het stadsbestuur heeft ook beslist om de loketten voor burgerzaken in de dorpshuizen van Muizen en Walem te sluiten.

Zoals elk jaar hanteert het administratief centrum van de stad tijdens de zomer andere openingstijden. “Door de extra aanvragen voor kids ID’s en reispassen zijn we genoodzaakt extra mankrachten in te zetten. Daardoor kan de social distancing in gedrang komen”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Burgerzaken. Bijgevolg verplicht de stad een mondmasker.

Vanaf woensdag 1 juli sluiten de loketten voor burgerzaken in Muizen en Walem officieel, hoewel ze sinds corona niet meer open waren. De stad centraliseert ze opnieuw in het Huis van de Mechelaar. “Voor corona merkten we al dat de cijfers voor de loketten in Walem en Muizen enorm laag liggen, terwijl de afspraken in het Huis van de Mechelaar in stijgende lijn gaan. Het voorbije jaar werd 98% van alle afspraken geboekt voor het Huis van de Mechelaar. We maken dus een efficiëntieoefening”, legt Vanmarcke uit.

Uitzondering is het dorpshuis van Leest, waar het loket vanaf woensdag 1 september wel opnieuw opstart. Tegelijk zet de stad in op de uitbouw van haar digitale dienstverlening en computerlessen in de dorpshuizen om inwoners er wegwijs in te maken. Bij minder mobiele Mechelaars gaan medewerkers van burgerzaken op huisbezoek. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio