Antwerpen opent online rouwregister voor Paula Marckx

Foto: Joris Herregods

Antwerpen opent online rouwregister voor Paula Marckx

Print
Antwerpen -

De stad Antwerpen heeft dinsdag een rouwregister geopend voor de op 94-jarige leeftijd overleden mensenrechtenactiviste Paula Marckx. Omwille van de coronamaatregelen gaat het om een online document, te vinden op www.antwerpen.be/rouwregister.

Paula Marckx is vooral bekend omwille van het arrest-Marckx van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens uit 1979, dat bepaalde dat ons land zijn wetgeving moest herzien en de rechten van “buitenechtelijke kinderen” moest gelijktrekken met die van kinderen uit gehuwde gezinnen. Marckx was naar het Hof gestapt omdat ze als bewust ongehuwde moeder haar eigen dochter na de geboorte expliciet moest erkennen, terwijl gehuwde vrouwen dat niet moesten doen.

Marckx werkte verder als model, onderneemster, journaliste én pilote. Ze was ook directeur-generaal van het World Trade Center in Brussel. Marckx was de eerste vrouwelijke piloot die haar pilotenbrevet haalde op de luchthaven van Deurne.

Het rouwregister blijft actief tot en met de dag van de begrafenis. De reacties zullen aan de nabestaanden worden bezorgd.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio