Districtsburgemeester Koen Palinckx, districtsschepen Marc Elseviers, Styn Van Bouwel en Dries De Meesters van 252cc stellen op de binnenplaats van Veltwijck het feestprogramma voor. 

Districtsburgemeester Koen Palinckx, districtsschepen Marc Elseviers, Styn Van Bouwel en Dries De Meesters van 252cc stellen op de binnenplaats van Veltwijck het feestprogramma voor. © W&F

‘Potkast’ maakt debuut tijdens Vlaanderen Feest

Ekeren -

Door de coronamaatregelen werden alle zomerse activiteiten ook in Ekeren geschrapt. “Samen met cultuurcentrum 252cc stellen we met trots een alternatief programma voor”, zegt districtsschepen Marc Elseviers (N-VA). “Wij vieren op zondag 5 juli hoe dan ook het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, zij het in aangepaste versie.”

Marc Wouters

Het cultuurcentrum 252cc toverde samen met het district een alternatief programma uit de mouw. “Wij zijn het eerste district dat van de potkasten gebruikmaakt”, zegt Styn van Bouwel van 252cc. De potkast is een idee van ET-Productions. Het zijn mini-audiotheaters, waarin je kortverhalen in een intieme setting kan beluisteren. In het Veltwijckpark worden vier potkasten geïnstalleerd: drie individuele kasten en één gezinskast voor vier personen.

Bekende stemmen

Het Huis van Eustachius maakte enkele luisterverhalen, gebaseerd op kortverhalen van muzikant-auteur Hugo Matthysen. Als ex-Mariaburger verleende Matthysen graag zijn medewerking. Je hoort onder meer de stemmen van Dirk Van Dijck, Björn Soenens, Mathias Sercu en Ruth Beeckmans. Om zo’n potkastverhaal te beleven, moet je vooraf inschrijven. Volgens de coronamaatregelen is er slechts plaats voor 168 deelnemers. Gratis van 10 tot 16u. Reservatie verplicht. Na iedere voorstelling wordt de potkast ontsmet.

Veston, het akoestische project rond zanger-gitarist Steven Van Gool brengt van 16 tot 17u op het binnenplein van het kasteel een luchtige mix van Latijns-Amerikaanse stijlen. De groep zingt in ’t Algemeen Verstaanbaar Kempisch. Net voor de lockdown bracht Veston een derde langspeler op de markt. Op het binnenplein zijn er honderd zitjes beschikbaar. Ook hier is reservatie verplicht. Wie geen plaatsje heeft bemachtigd, kan het concertje nog altijd op het grasveld beluisteren.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio