©  Peter Malaise

Ploeg van Mathieu van der Poel en Circus-Wanty Gobert krijgen wildcards voor alle Italiaanse klassiekers (maar niet de Giro)

RCS Sport, de organisator van de Italiaanse topklassiekers, heeft dinsdag zijn laatste wildcards uitgereikt. Er was goed nieuws voor Circus-Wanty Gobert en Alpecin-Fenix. Beide ploegen mogen alle Italiaanse klassiekers rijden. Voor de Giro werden de wildcards eerder al uitgereikt. Daar vielen beide teams naast de boot.

Bron: BELGA

LEES OOK. Van der Poel verkent finale Ronde van Vlaanderen

Beide ploegen zullen zo aan het vertrek staan van achtereenvolgens de Strade Bianche (WorldTour/1 augustus), Milaan-Turijn (1.Pro/5 augustus), Milaan-Sanremo (WorldTour/8 augustus), de Ronde van Piemonte (1.Pro/12 augustus) en de Ronde van Lombardije (WorldTour/15 augustus). WorldTour-teams Deceuninck-Quick Step en Lotto Soudal hebben automatisch startrecht in de WorldTour-wedstrijden.

Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix kregen eveneens startrecht voor Tirreno-Adriatico (WorldTour/7-14 september). Voor Alpecin-Fenix is vooral het startrecht in de Ronde van Lombardije een opsteker. Ze kregen eerder al hun wildcard voor de Strade Bianche en Milaan-Sanremo.

MEER OVER Mathieu van der Poel

Meer sportnieuws