Antwerps schepen van Leefmilieu Tom Meeuws. © Kris Van Exel

Schepen Meeuws hoopt rond Isvag gelijk te krijgen van beroepsinstanties

Antwerpen, Wilrijk -

Als Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een vergunning geeft aan de nieuwe Isvag-installatie, verwacht leefmilieuschepen Tom Meeuws (sp.a) dat er een juridische staartje komt. “Ik verwacht dat dan alle argumenten in overweging worden genomen”, zegt Meeuws.

Groen-fractieleider Wouter Van Besien peilde in de gemeenteraad naar het standpunt van schepen Meeuws over het verloop van de procedure rond de nieuwe verbrandingsoven in Wilrijk. “Door geen advies te geven, liet het Antwerpse schepencollege de beslissing over aan Vlaanderen. Het Vlaams Energieagentschap wijzigde dan weer zijn advies van negatief naar positief. Heeft de schepen nog vertrouwen in de procedure rond de vergunning voor Isvag?”

Meeuws antwoordde nogal cryptisch. “Ik heb er alle vertrouwen in dat alle argumenten in overweging worden genomen door alle gestelde lichamen”, zegt Meeuws. “Er zullen nog heel wat mensen overgaan, zoals het in een rechtsstaat passend is.”

De schepen verwacht dus dat als de minister een omgevingsvergunning geeft aan Isvag dit zal worden aangevochten bij verschillende beroepsinstanties. Hij hoopt dat dan de bouw van de nieuwe installatie in Wilrijk wordt afgeblokt. Sp.a ziet liever een afvalverwerkingsinstallatie in de haven.  (svw)

MEER OVER Tom Meeuws

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio