©  Photo News

Jaar cel voor ‘shouldersurfer’ die nadien 4.100 euro afhaalt

Willebroek -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een Roemeense man veroordeeld tot een jaar effectief en een boete van 1.200 euro omdat hij de bankkaart van een vrouw had gestolen. Even voordien had hij haar code zien intikken en vervolgens haalde hij geld van haar rekening.

De feiten speelden zich af in de Lidl van Willebroek. Danut C. hing al een tijdje rond in de supermarkt en bleef ronddwalen in de zone waar de mensen na het inscannen hun goederen opnieuw in het winkelkarretje leggen. Toen een vrouw haar aankopen betaalde met haar bankkaart, kon de man onopvallend meekijken wanneer ze de geheime code intikte. Een techniek die ook wel shouldersurfen wordt genoemd.

Buiten kreeg C. het gezelschap van een kompaan en toen de nietsvermoedende vrouw naar buiten stapte, kon haar portefeuille ongemerkt worden gestolen door het duo. Daags nadien stelde de vrouw de diefstal vast, maar toen ze haar bankkaarten wou blokkeren, bleek er al 4.100 euro van haar rekening te zijn gehaald.

Op de bewakingsbeelden werd Danut C. formeel herkend. De man bleek geen onbekende te zijn voor de politie want hij was eerder al op soortgelijke feiten betrapt in de Aldi. De tweede verdachte kon niet worden geïdentificeerd.

Het slachtoffer kon het gestolen geld recupereren via de bank, maar moest wel opnieuw alle documenten aanvragen en ook een nieuwe portefeuille aankopen. C. moet daardoor nog 760 euro schadevergoeding betalen aan de vrouw.  (tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio