Over de Vismarkt werden wimpels gehangen. Er komen nog kleurrijker versies in de plaats. ©  Stad Mechelen

Wimpels brengen Vismarkt en Nauwstraat in zuiderse sferen

Mechelen

Bezoekers aan de horeca en handelaars op de Mechelse Vismarkt en in de Nauwstraat wanen zich deze zomer nog meer dan anders in het zuiden. De middenstand hing wimpels op.

Verschillende horeca-uitbaters sloegen de handen in elkaar om de terrassen extra gezellig te maken. De kosten voor de wimpels, zo’n 5.000 euro, dragen ze zelf. “Alle handelaars zijn bereid om de kosten te delen. Het geeft toch aan dat we allemaal aan hetzelfde zeel trekken”, zegt Alain Verbeeck van eetcafé De Cirque. De handelaars hebben aan de stad ook gevraagd of de kerstverlichting mag branden om ’s avonds extra sfeer te brengen.

De witte wimpels worden later nog vervangen door een motief met veelkleurige Japanse koivissen. “Deze keuze hebben we gemaakt omwille van de link naar het verleden van de Vismarkt. Daarnaast zien we dat in het buitenland ook gebruik wordt gemaakt van frisse kleuren. Dat we voor de financiering op de steun van handelsvereniging Mechelen MeeMaken konden rekenen, is erg gewaardeerd”, vertelt Raf Pauwels van Horeca Mechelen, uitbater van Bar Popular en ’t Ankertje aan de Dijle. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio