Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  Getty Images

Vijf uithalers aangehouden na vangst van 3,4 ton cocaïne in Waaslandhaven

Vijf Nederlanders zijn eind vorige week gearresteerd nadat in een container in de Waaslandhaven maar liefst 3,4 ton cocaïne was aangetroffen. De raadkamer in Dendermonde heeft vandaag beslist dat vier van hen in de cel blijven.

Vrijdag 26 juni 2020 in de vroege ochtend werd bij een controle in de Waaslandhaven in een container maar liefst 3,4 ton cocaïne aangetroffen. De drugs zaten verstopt tussen een lading houtskool. De container was afkomstig van een schip dat uit Paraguay kwam.

“Vijf verdachten konden ter plaatse door de Scheepvaartpolitie van Antwerpen worden opgepakt. Het gaat om vijf Nederlanders tussen 18 en 26 jaar oud”, zegt het parket van Oost-Vlaanderen.

De verdachten werden diezelfde dag nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Ze werden alle vijf aangehouden.

Vandaag besliste de raadkamer in Dendermonde dat vier van de vijf verdachten in de cel blijven. Vrijdag 3 juli beslist de raadkamer over de verdere aanhouding van de vijfde verdachte.

“Het onderzoek loopt”, zegt het parket. De inbeslaggenomen drugs hebben al gauw een straatwaarde van 170 miljoen euro.  dvd

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws