De aanvraag voor de buurtparking op de Postzegellaan loopt. ©  Dirk Vertommen

Tijdelijke buurtparking alternatief voor gevaarlijk parkeren op de weg aan Sporting

Mechelen -

De stad Mechelen neemt dit najaar een tijdelijke buurtparking met 93 plaatsen in gebruik aan de Postzegellaan. Ze moet het parkeerprobleem oplossen voor Sporting Mechelen en scholen in de buurt.

Door de werkzaamheden aan de tangent op het kruispunt met de Jubellaan is parkeren niet meer mogelijk. “Vaak wordt er geparkeerd langs de openbare weg, wat voor een onveilige situatie zorgt voor de activiteiten in de buurt”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit. Daarom ging de stad op zoek naar een alternatief en dat heeft ze gevonden op een terrein van de NMBS aan de Postzegellaan.

De gemeenteraad heeft maandagavond de concessieovereenkomst goedgekeurd. De aanvraag voor een vergunning loopt. In augustus moet de aanleg starten, zodat de parking in september klaar is. Het parkeerregime zal hetzelfde zijn als elders in de Postzegellaan. “Dit is de vierde buurtparking die we realiseren in nog geen jaar tijd. Daarmee komen we ruimschoots tegemoet aan onze ambitie om er minstens twee per jaar te realiseren”, stelt Vanmarcke. In 2022 wil de stad een definitieve buurtparking met 77 plaatsen aanleggen in de Colomalaan zelf. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio