De beschermde Maria Magdalenakapel staat al een tijdje leeg. ©  Dirk Vertommen

Te koop voor minstens half miljoen: historische kapel

Mechelen

De stad Mechelen heeft beslist om de historische Maria Magdalenakapel op de hoek van de Kanunnik De Deckerstraat met het Klein Begijnhof samen met enkele andere gebouwen te verkopen. Ze hoopt er minstens een half miljoen euro voor te krijgen.

Begin 2019 kocht het Zorgbedrijf Rivierenland het kinderdagverblijf aan het Klein Begijnhof van de stad over voor 936.000 euro. Goed een jaar later blijkt dat het zorgbedrijf het volledige gebouw niet nodig heeft om uit te breiden. Daarom verkoopt ze een polyvalente ruimte naast de kapel, een gedeelte van een binnenkoer en sanitaire installaties in de Kanunnik De Deckerstraat voor 140.000 euro opnieuw aan de stad.

De gemeenteraad keurde maandagavond die wederinkoop goed. In september moet de raad beslissen over de verkoop van de beschermde kapel met 16de-17de-eeuws uitzicht. “We verkopen de kapel samen met de gebouwtjes die we opnieuw aankochten en een leegstaande woning met een waardevolle gevel. Er zijn heel wat mogelijkheden met de site: je kan er wonen, er een bedrijf vestigen of een kunstenaar kan er zijn of haar atelier inrichten”, vertelt Koen Anciaux (Vld-Groen-m+), schepen van Eigendommen. In het verleden waren in de kapel een turnzaal van een school gevestigd en later circusschool Circolito. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio