Bezielers Jurgen en Peggy bij de vorige verhuis naar een groter pand, vijf jaar geleden.  

Bezielers Jurgen en Peggy bij de vorige verhuis naar een groter pand, vijf jaar geleden.  ©  meve

Antwerpse galerie trekt met tweede vestiging naar Zeedijk van Knokke

Pjez Unik, al vijf jaar als galerie actief aan de Kloosterstraat in Antwerpen, trekt naar de Zeedijk in Knokke.

Jurgen Van Steen en echtgenote Peggy De Meue openen hun nieuwe stek met 100 vierkante meter exporuimte morgen, 1 juli. “Het verlangen naar een tweede galerij is er altijd geweest”, zegt Jurgen Van Steen. “In 2018 verhuisden we in de Kloosterstraat naar een groter pand waar de kunstwerken die we aanbieden de ruimte krijgen die ze verdienen. Daarnaast stelden we ook regelmatig voor kortere periodes op exclusieve externe locaties tentoon. De tweede galerij biedt ons echter een vaste tweede uitvalsbasis.”

De nadruk in Knokke zal liggen op de permanente collectie, terwijl in de Kloosterstraat ook maandelijkse thematentoonstellingen doorgaan. Het aanbod zal er wel even eclectisch en inspirerend zijn en werken bevatten van dezelfde kunstenaars aan wie Peggy en Jurgen ook in Antwerpen ruimte geven.

“Kunst voor iedereen” is nog steeds onze leuze,’ benadrukt Jurgen Van Steen. De galerie werkt samen met meer dan tachtig kunstenaars, die vijftien nationaliteiten vertegenwoordigen. Deze kunstenaars zijn onderling ook erg verschillend. Er zitten talenten bij wiens werken ook in musea te bewonderen zijn, maar evengoed geeft Pjez Unik kansen aan jonge (en oudere) beginnende kunstenaars.

Een expo in de Kloosterstraat. 

Een expo in de Kloosterstraat. ©  meve

De nieuwe ruimte in Knokke. 

De nieuwe ruimte in Knokke. ©  RR

ph