©  BFM

Gijzelnemers FPC blijven aangehouden

De raadkamer heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van de drie mannen die vorige week urenlang twee verpleegkundigen gijzelden in het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) op Linkeroever.

W.H., S.S. en M.S., drie geïnterneerden, slaagden er donderdagavond in een 57-jarige man en een 43-jarige vrouw te gijzelen in een kamer in het FPC. Ze bedreigden het duo met scharen en een vijl en plakten de ramen van de ruimte af.

Na urenlange onderhandelingen konden de speciale eenheden van de federale politie de gijzelnemers arresteren. Hun gijzelaars waren in de loop van de nacht van donderdag op vrijdag vrijgelaten en bleven fysiek ongedeerd.

De mannen zouden de gijzeling georganiseerd hebben omdat ze liever in de gevangenis wilden zitten dan in het FPC, vertelde advocaat Abderrahim Lahlali die optreedt voor M.S. eerder al. “Ze wilden absoluut weg uit het FPC, de gevangenis is nog beter vinden ze. Nog liever de vergeetput van de gevangenis dan de ijzeren kooi van het FPC”, reageerde hij na de raadkamer.

Volgens Lahlali moet de gijzeling dan ook als een roep om aandacht gezien worden. Om die reden werd er tijdens de feiten ook contact gezocht met de media. Zijn cliënt heeft nu spijt van zijn daden, vooral voor de impact die ze op de slachtoffers hadden. “Het was nooit de bedoeling om hen kwaad te doen.”

Zowel de drie verdachten als de twee slachtoffers zullen volgens de advocaat door deskundigen onderzocht worden.

(vdaa, sare) 

MEER OVER Misdaad Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio