©  vln

DISCUSSIE. Te druk “door NMBS”: begrijp jij dat burgemeester Lippens Knokke-Heist desnoods volledig wil afsluiten?

Burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist dreigt met stappen tegen de NMBS. Volgens Lippens zou de vervoersmaatschappij geen deftig plan hebben om reizigers veilig van het binnenland naar de kust te brengen. Na de overrompeling van de afgelopen dagen, vreest Lippens een nieuwe uitbraak van het coronavirus in zijn gemeente. En dus overweegt Lippens zelfs om Knokke-Heist tijdens warme zomerdagen volledig af te sluiten. “En dan moeten er geen treinen meer tot hier rijden”, klinkt het.

LEES OOK. Burgemeester Lippens wil zijn gemeente afsluiten van de buitenwereld: kan en mag hij dat forse dreigement wel in de praktijk brengen?

LEES OOK. Lippens dreigt met stappen tegen NMBS: “Ze exporteren corona naar de kust”

Maak jij zorgen om de drukte aan de kust deze zomer? Vind je de kritiek van burgemeester Lippens op de NMBS terecht? En zou je het begrijpen als hij Knokke-Heist tijdens warme zomerdagen volledig afsluit?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt woensdag in de krant.

Ook in Oostende en Blankenberge willen ze overleg met de NMBS over hoe het deze zomer moet verlopen. “Al die extra treinen, moet dat?” zegt Bart Tommelein.

“Het zou wel fijn zijn als we op voorhand gewaarschuwd worden als de trein die onderweg is helemaal vol zit”, zegt de Blankenbergse burgemeester Daphne Dumery (N-VA). “Het is vooral de toestroom op piekmomenten die ons zorgen baart: een grote massa mensen die samen van de trein stapt richting het strand.”

Ook Bart Tommelein (Open VLD) van Oostende wil overleg met de NMBS. “Er zijn een aantal zaken voor verbetering vatbaar”, zegt hij. “Moeten er zoveel extra treinen worden ingelegd? Hoeveel mensen zullen er op die treinen zitten? Het heeft geen zin dat wij met een volledig plan alles in goeie banen leiden als de NMBS zich daar niets van aantrekt.”

MEER OVER Discussie