©  Photo News

Kim Kardashian dan toch geen miljardair

De Amerikaanse cosmeticareus Coty neemt een belang van twintig procent in Kim Kardashians make-upmerk KKW Beauty en betaalt daarvoor 200 miljoen dollar (178 miljoen euro). Volgens haar echtgenoot Kanye West trad de realityster daardoor toe tot het clubje van miljardairs maar dat fluit zakenblad Forbes nu terug.

De overname van twintig procent van de aandelen waardeert het cosmeticamerk KKW Beauty (de initialen van haar volledige naam, Kim Kardashian West), dat nog maar drie jaar bestaat, op één miljard dollar. Coty heeft volgens de zakenkrant Financial Times bovendien een optie om later het hele merk in handen te krijgen.

Het is niet voor het eerst dat Coty in zee gaat met de Kardashians. Eind vorig jaar betaalde het 600 miljoen dollar voor 51 procent van de aandelen in Kylie Cosmetics, het cosmeticamerk van Kylie Jenner, de jongere halfzus van Kim die samen met de rest van de familie wereldberoemd werd door het realityprogramma Keeping up with the Kardashians. Jenners bedrijf werd toen op 1,2 miljard dollar gewaardeerd, iets meer dus dan dat van Kim.

Coty probeert met de overname zijn portfolio van eigen cosmeticamerken te moderniseren. Met de participatie in KKW Beauty wil het vooral een voet tussen de deur krijgen bij de vele miljoenen volgers van de Kardashians op sociale media. Jenner heeft 182 miljoen volgens op Instagram, Kardashian 177 miljoen.

Gespekte bankrekening

Het belooft alvast een interessante periode te worden voor de bankrekening van Kim Kardashian en haar echtgenoot Kanye West, aangezien de rapper nog maar net een grootse samenwerking heeft aangekondigd tussen zijn modelabel Yeezy en de Amerikaanse kledingketen Gap.

Ondanks de overname is Kim nog geen miljardair. Haar eigen persoonlijke vermogen wordt geschat op 310 miljoen euro. Haar echtgenoot is wel miljardair met een geschat vermogen van ongeveer 1,3 miljard euro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Mode & Beauty