© rr

Granaat ontploft in Volkstraat op het Antwerpse Zuid

Antwerpen -

In de Volkstraat op het Antwerpse Zuid heeft in de nacht van maandag op dinsdag een ontploffing plaatsgevonden. Het Antwerpse parket bevestigt dat het vermoedelijk om een handgranaat gaat.

De ontploffing deed zich net na 4u voor op het Antwerpse Zuid. Zowel buurtbewoners als een patrouille van de Antwerpse politie hoorden een luide knal. Er bleek een granaat gegooid te zijn naar het pannenkoekenhuisje Stacks, dat nog maar recent is geopend.

De zaak wordt uitgebaat door een lid van de familie El H., die eerder al geviseerd werd met een handgranaat in de Deken De Winterstraat in Berchem. Minstens één van de zonen van die familie werd in het verleden veroordeeld voor drugsfeiten.

“Dat heeft voor veel materiële schade gezorgd aan de inkom, enkele naastgelegen panden en een viertal geparkeerde voertuigen”, zegt het Antwerpse parket. Er vielen geen gewonden. Ontmijningsdienst DOVO en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse om vaststellingen te doen. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor vernieling door ontploffing en inbreuken op de wapenwet. Het verdere onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen.

De Volkstraat was een tijdlang volledig afgesloten, wat ook even voor hinder op het tram- en busverkeer van De Lijn zorgde.

De voordeur raakte beschadigd. ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

(dvd, sare)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio